BIO RAKYTNÍK ŘEŠETLÁKOVÝ LYOFILIZOVANÝ (SUŠENÝ MRAZEM)
(Hippophae rhamnoides)
Země původu: Česká republika
Certifikace: Zemědělská produkce EU - BIO.
Forma sběru: ruční sběr
Složení: 100% rakytník řešetlákový
Vyrobeno: ČR
Ač je kyselý, vykouzlí vám úsměv na tvářích a dobrou náladu. Rakytník se totiž v našem těle přemění na serotonin. Není to tak jednoduché, jako se to napíše, ale lyofilizovaným rakytníkem a jeho nadupaným obsahem vitamínu C, kterého je 10 x více, než v pomeranči, neuděláte ani jeden den v roce, krok vedle pro posílení vaší imunity. Jooo, a když ho dáte dětem, tak vás to zaručeně pobaví také :D
Doma zobeme rakytník každý den. Každý z nás si doma vystačí se 2mi až 5ti kuličkami denně hlavně v období, kdy začne být chladnější počasí.
Sady rakytníku momentálně procházejí BIO certifikací. Certifikát BIO by měl být platný už od sklizně v roce 2022.
Lyofilizovaný rakytník je složen ze 100% českého ovoce bez přidaného cukru, konzervantů, barviv a jiných látek.
Rakytník byl šetrně ručně nasbírán v sadech v jižních Čechách, hluboce zamrazen a dále pak lyofilizován.
Chuť lyofilizovaného rakytníku zůstává zachována, jako když si jej právě utrhnete z keříku.
Lyofilizovaný rakytník má vysoký obsah vitamínu C , který se procesem lyofilizace zachová a neztrácí se. Díky vysokému obsahu vitamínu C a olejů, nezůstává lyofilizovaný rakytník stejně křupavý, jako jiné ovoce, ale je na stisk měkký, což ho ale nijak neznehodnocuje.
Na výrobu 100 g lyofilizovaného rakytníku připadá cca 450 g čerstvého rakytníku.