TIENS Beauty Duo je kombinací čínského bylinářství, vědy, jedinečného know-how a patentovaných technologií. Unikátní kombinace vitamínů, stopových prvků, extraktu ze zeleného čaje a pupalkového oleje má nejen pozitivní vliv na náš vzhled, ale také chrání naše buňky před oxidačním stresem
Krásná kůže je znakem zdraví a pohody.
Pupalkový olej je hlavní složkou produktu. Složka je ceněna pro svůj esenciální olej, bohatý na kyselinu gama-linolenovou (GLA), mastnou kyselinu Omega-6. Obě tyto kyseliny jsou nezbytné pro správné fungování našeho těla.
Tuky obsažené v potravinách jsou nejkoncentrovanějším zdrojem nejen energie, ale také vitamínů rozpustných v tucích (A, D, E, K) a polynenasycených mastných kyselin (PFA). Tyto kyseliny exogenní mastné kyseliny jsou takzvané esenciální mastné kyseliny, protože je nelze syntetizovat v lidském organismu, ale je třeba je do něj dodávat s jídlem, na rozdíl od endogenních endogenních kyselin.
GLA se přirozeně vyskytuje ve frakci mastných kyselin některých rostlinných olejů. Patří sem pupalkový olej (EPO), brutnákový olej, černý černý rybíz a konopný olej. GLA je přítomna v EPO v koncentraci 8-15 % z celkového množství mastných kyselin; v oleji ze brutnáku lékařského je přítomen v 18–25 %a v oleji ze semen černého rybízu 12–18 %.
V některých houbách se GLA nachází také v malém množství. V lidském těle Je produkován v minimálním množství v lidském těle a je tvořen jako koncový metabolit z kyseliny linolenové enzymy, jako je delta-5 a delta-6 desaturase (obr. 2). Ačkoli GLA patří mezi EFA, často se nazývá podmíněně esenciální kyselina. Tato nepostradatelnost se objevuje, když v organismu klesá aktivita enzymu delta-6-desaturázy.
Tvorba GLA nezávisí pouze na přítomnosti enzymů. Urychlit ho může také zinek, vitamíny B3, B6, C a E a hořčík. Je však inhibováno vnějšími faktory, jako je věk, pití kávy a alkoholu, snížené hladiny inzulínu inzulín, konzumace nasycených trans-mastných kyselin a potravin jednoduché cukry (glukóza, fruktóza) v nadměrném množství, nízkotučné diety, nedostatek bílkovin ve stravě , hypotyreóza a zvýšené hladiny glukokortikoidů. Je proto velmi důležité doplnit stravu o nezbytné živiny.
Omega-6 mastné kyseliny (také nazývané n-6 nebo ω-6 mastné kyseliny)-nenasycené mastné kyseliny, jejichž poslední dvojná vazba se nachází na šestém atomu uhlíku od konce uhlovodíkového řetězce. Ve formě acylglycerolů jsou obsaženy v tucích. Omega-6 mastné kyseliny patří do skupiny esenciálních nenasycených mastných kyselin (EFA), což znamená, že nejsou produkovány lidským organismem, přestože jsou nezbytné pro jeho správné fungování a musí být přijímány z potravy.
Řasy chlorella jsou bohatým zdrojem vitamínů a stopových prvků. Dodává tělu vitamíny B a vitamíny A, C a E, aminokyseliny, chlorofyl, omega-3 mastné kyseliny a nukleové kyseliny. Obsahuje také mnoho minerálů – železo, vápník, draslík, hořčík, zinek, mangan, fosfor, selen a jód. Chlorella má díky vysokému obsahu antioxidantů antioxidační vlastnosti.
Výživa pokožky a buněk těla antioxidanty v zeleném čaji, zejména katechiny a EGCG (epigallocatechin gallate, což je nejhojnější katechinová sloučenina v čaji a jeden z nejsilnějších přírodních antioxidantů).
Antioxidační výživa probíhá společně s vitamíny a minerály v produktu, tj. Vitamínem E vitamínem C, biotinem, vitamínem B6, zinkem a mědí.